Airco service

Onderhoud voorkomt defecten

Een airco verkoelt en zorgt dat de ramen niet beslaan. U houdt het hoofd koel en hebt beter zicht rondom – wel zo veilig. Daarom is het zaak dat uw airconditioning goed wordt onderhouden. Want een airco die niet regelmatig wordt onderhouden, ruikt op den duur niet zo fris meer. En dat niet alleen, de kans op defecten neemt ook toe.

Belang koudemiddel

Een airco verliest jaarlijks gemiddeld 10% koudemiddel. Dit middel zorgt niet alleen voor koeling, maar ook voor smering van de airco. Door gebrek aan smering tijdens de maximale prestaties die het systeem in de warme maanden moet leveren, kan er ernstige schade ontstaan.

Wij houden uw auto graag koel

Daarom nemen we graag uw airco mee in het reguliere onderhoud. Onze werkplaats beschikt daarvoor over de nieuwste diagnoseapparatuur en aircoserviceunit van Bosch. Hiermee kunnen we elke fout in de electronica opsporen en met hoge nauwkeurigheid het systeem mechanisch testen en vullen. Zo helpen we uw aircosysteem koel de zomer door.

Onze airco service bestaat uit het legen van het systeem, vacumeren, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel en tot slot de afgifte van een nieuw certificaat. In bepaalde gevallen voegen we een UV lekdetectiemiddel toe om toekomstige lekkage eenvoudiger visueel te kunnen localiseren.

Hoe werkt het airco systeem:

Een airconditioningsysteem is een soort van transportband, die de warmte van binnen naar buiten afvoert en de koude van buiten naar binnen. Het koelmiddel wordt voortdurend in het systeem rondgepompt en kan heel veel warmte opnemen en afgeven: in het interieur warmt het op en wordt het gasvormig, buiten koelt het af en wordt het weer een vloeistof. Dit opwarmen en afkoelen van de koelvloeistof is een cyclus die voortdurend opnieuw begint, totdat de gewenste temperatuur bereikt is. U kunt zich voorstellen dat het nogal wat eisenstelt aan de mechaniek en onderhoud van uw aircosysteem is dus geen overbodige luxe.

Waarom is een Airco Service een goed idee:

Hygiene: Vuil en bacteriën stapelen zich op als u uw aircosysteem gebruikt. Tijdens de Airco Service wordt uw systeem grondig en hygiënisch gereinigd. Dit zorgt ervoor dat nare luchtjes verdwijnen. Bovendien voorkomt het dure reparaties achteraf.

Werking: Een goed onderhouden aircosysteem werkt efficiënter. Dit maakt een groot verschil hartje zomer in volle zon, of op een druilerige dag bij het ontwasemen van uw voorruit.

Kostenbesparend: Een goed onderhouden aircosysteem loopt een lager risico op defecten. Kortom, een goed werkende airco zorgt altijd en overal voor een aangename temperatuur in uw auto!

Veiligheid: Een goed werkend aircosysteem voorkomt dat uw ramen beslaan en houdt u als bestuurder fris en dus alert.

    airco service ede